6 Mayıs 2010 Perşembe

Değişik bir kabak yemeği

Malzemeler:

- 7-8 adet kabak
- 4 adet olgun domates
- 250 ml krema
- 150 gr tereyağı
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Bir tutam dereotu (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber tozu
- 1 çay kaşığı toz hardal

Hazırlanışı:

Kabakları orta boy küpler halinde doğrayın. Genişçe bir tencereye tereyağını koyarak ateşin altını açın ve sonrasında tereyağ eridikten sonra doğradığınız kabakları tencereye aktarın. Tencerenin kapağını kapatın ve bir tahta kaşık yardımıyla ara sıra kabakları karıştırın. (Kabaklar tencerenin dibine yapışmasın) Buhar yardımıyla kabaklar orta ateşte güzelce pişecektir. Kabakların piştiğinden emin olduktan sonra ateşin ağzını kapatıp tencereyi bir kenara koyun. Ortalama 15 dakikada kabaklar hazır olacaktır. Bu arada domateslerimizi kabaklar gibi orta boy küpler halinde doğrayalım. İsterseniz dereotlarını da doğrayarak domatesler ile aynı kaba alabilirsiniz. Kenara koyduğunuz kabak tenceresinin içerisine doğramış olduğunuz domatesler, tuz ve dereotunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Derince bir tavada masalamızı hazırlayabiliriz. 1/2 çorba kaşığı tereyağını tavamızda erittikten sonra, sırasıyla toz hardal, karabiber ve kırmızı biber tozunu atın. Baharatları yarım dakika ateşte çevirdikten sonra krema ve salçayıda masala tavasına ekleyip karıştırmaya devam edebiliriz. Karışım fokurdamaya başlayınca tavamızı bir kenarda bekleyen kabak tenceremizin üstüne dökmeliyiz. Tencereyi bir tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırdıktan sonra yemeğimiz hazırdır.

1 Yorum:

Blogger Unknown dedi ki...

Ayrıntılara bayıldım,(Kabaklar tencerenin dibine yapışmasın) falan :)) Şaka bir yana çok sağlıklı ve bol vitaminli bir yemek kesinlikle deneyeceğim ellerine sağlık.

Bende kabak hakkında birkaç bilgi eklemek istiyorum.
B2 vitamini boldur.
-Çatlayan dudaklara iyidir.İdrar yollarına,prostata,kalp,hemoroid ve kabızlığa faydalıdır.

-Kabak çekirdeğindeki pieresin adlı madde tenya ve bağırsak kurtlarının düşmesini sağlar.100 gr. çekirdeği dövüp şekerle karıştırıp yiyiniz.Üzerine müshil alınırsa tenya ve bağırsak kurtlarından kurtulursunuz.

Sevgilerimle
Canan

6 Mayıs 2010 16:01  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa